В Україні неплатників податків можуть зробити невиїзними – законопроект

Читать на русском
Роботодавців дуже турбує норма про заборону на виїзд за кордон для керівників підприємств, які заборгували зі сплати податків
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Податки, вчасно не сплачені до бюджету, можуть зробити невиїзними керівників підприємств-боржників. Така норма, зокрема, міститься в законопроєкті, яким передбачаються зміни в Податковому кодексі України.

Відповідний законопроєкт, що містить цю та інші зміни до ПКУ, вже затверджений на засіданні Кабінету Міністрів України.

Його ще повинні розглянути в профільному комітеті парламенту, а потім повинна проголосувати Верховна Рада. Проте вже зараз ці можливі зміни до Податкового кодексу піддалися жорсткій критиці Федерації роботодавців України.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

Зокрема, роботодавців дуже турбує норма про заборону на виїзд за кордон для керівників підприємств, які заборгували зі сплати податків. У Федерації роботодавців України вважають, що така заборона, навпаки, може лише зменшити шанс платника податків погасити заборгованість. Крім того, Федерація роботодавців піддала критиці й інші зміни, запропоновані урядом до Податкового кодексу, серед яких чергове збільшення акцизів на спиртні та тютюнові вироби, зміни в оподаткуванні експорту та інші.

В уряді, своєю чергою, переконані, що таке посилення адміністрування податків допоможе додатково привнести до державного бюджету близько 60 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше уряд Польщі прийняв рішення офіційно зобов'язати українських найманих працівників (заробітчан) платити податки на території країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: