Прем'єр повідомив, чи впровадять податки для багатих

Читать на русском
В Україні не планують підвищувати податки для звичайного населення, але можуть впровадити податки для олігархів.
Денис Шмигальфото з відкритих джерел

В Україні не планують підвищувати податки для звичайного населення, але можуть впровадити податки для олігархів, щоб наповнити бюджет.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

За його словами, зараз йде робота над бюджетною декларацією. Зокрема, в Мінфіні і профільних міністерствах йдуть дискусії про перегляд окремих акцизів, екологічних платежів.

Шмигаль підтвердив, що можуть бути зміни для того, щоб наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях - медицині, освіті та інших соціальних напрямах.

«Але це буде стосуватися не простих людей, які не малого і середнього бізнесу. Це дійсно буде стосуватися окремих напрямків, які мають високу маржинальність і повинні платити більше, як це є в інших цивілізованих країнах світу», - сказав прем'єр-міністр.

Відзначимо, у квітні ЗМІ писали про те, що ОПУ готує законопроект, що впроваджує податок для олігархів.

Документ хотіли внести на розгляд Верховної ради після травневих свят. Від цих змін податкового законодавства розраховують отримати додаткові 50 млрд грн за рік.

Нагадаємо, журнал «Рейтинг» оприлюднив ТОП-200 найбільших платників податків України в 2020 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: