Марченко анонсував збільшення екологічного податку

Читать на русском
Розмір екологічного податку в Україні виросте, так як це наше зобов'язання перед Європейським Союзом.
Слово і діло

В Україні зросте розмір екологічного податку. Це зобов'язання країни перед Європейським Союзом.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко повідомив в інтерв'ю «Слово і діло».

«Мова йде про збільшення ставок. Передбачається зростання екологічного податку в рамках збільшення на рівень інфляції – це наші зобов'язання перед Європейським Союзом. Крім того, з огляду на певну незбалансованість ринку електричної енергії, це нормальний, цілком логічний крок», – повідомив він.

Екологічні податки: рівень надходжень та хто сплатив найбільшеНайбільше екоподатків нині сплатив Енергоатом. У деяких областях рекордсменом-забруднювачем стала птахофабрика.

Мінфін також працює і над іншими змінами до Податкового кодексу. За словами Марченка, це питання акцизів, ренти, питання земельного податку, оподаткування сільськогосподарських товаровиробників.

«Тези досить прості. Є основні сфери економічної діяльності, які отримують несправедливий розподіл отриманих доходів і необґрунтоване збільшення прибутку. В цілому ці зміни передбачають розширення податкової бази та збільшення податкових надходжень», – додав міністр.

Нагадаємо, якими були надходження екологічних податків в Україні в 2016-2020 роках і які підприємства заплатили більше всіх, можна подивитися на нашій інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: