У податковій розповіли, скільки в Україні мільйонерів

Читать на русском
За підсумками 2020 року дохід в понад 1 мільйон гривень задекларували понад 8500 українців. Це більше, ніж було роком раніше.
фото з відкритих джерел

За підсумками 2020 року дохід в понад 1 мільйон гривень задекларували понад 8500 українців. Це більше, ніж було роком раніше.

Про це повідомляє Державна податкова служба у середу, 12 травня.

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

За даними відомства, кількість гривневих мільйонерів за рік збільшилася на 6%. При цьому дохід на суму понад 1 млрд гривень задекларував тільки один громадянин України, який проживає у Києві.

Найбільшу суму податків з доходу, отриманого за кордоном, заплатив також житель столиці - 80 млн гривень. З них - 66,5 млн гривень податку на доходи фізосіб і 11,1 млн гривень військового збору.

Нагадаємо, в Україні хочуть впровадити податкову амністію. За даними Мінфіну, почати її пропонується 1 липня цього року, а закінчити через рік. Після цього громадян будуть оцінювати за доходами.

А в Кабміні не виключили, що незабаром в Україні може з'явиться так званий податок для багатих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: