Конфлікт в Секторі Газа: Палестина та Ізраїль повідомили кількість жертв

Читать на русском
Вночі ХАМАС продовжив обстріли, в свою чергу Ізраїль відповідав масованими ударами по Сектору Гази.
Ілюстративне фотоReuters

За тиждень збройного конфлікту в Секторі Газа були вбиті 149 палестинців, четверо з них - за останню добу. При цьому, Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку.

Про це повідомляють BBC та ЦАХАЛ у соцмережі Twitter.

Згідно з даними палестинської сторони, вже було вбито щонайменше 149 осіб, в тому числі 41 дитина. У свою чергу Ізраїль повідомив про 10 загиблих, в тому числі двох дітей.

Згідно зі словами представників палестинського міністерства охорони здоров'я, щонайменше чотверо палестинців були вбиті в результаті нових ударів по Газі. Серед загиблих - лікар-невролог, а його дружина і дочка отримали поранення.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Зазначимо, що у ранковому зведенні в неділю Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що минулої ночі палестинці запустили приблизно 120 ракет у бік Ізраїлю. При цьому близько 11 з них навіть не долетіли до лінії зіткнення і впали на території Сектора Газа.

Нагадаємо, що 10 травня Сектор Газа обстріляв територію Ізраїлю й отримав вогонь у відповідь, відтоді між Ізраїлем та Сектором Газа тривають активні бойові дії.

Напередодні вежа у Секторі Газа була знищена ізраїльською армією у суботу. Там розміщувались офіси міжнародних видань - Associated Press та «Аль-Джазіра». При цьому Ізраїль запевняє, що будівля також використовувалася крилом військової розвідки ХАМАС й саме тому стала об'єктом атаки.

Раніше ми повідомляли, що Сектор Газа хочуть покинути 120 українців: МЗС України шукає маршрути для повернення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: