Рада безпеки ООН збереться сьогодні через загострення ситуації в Ізраїлі

Читать на русском
Рада безпеки ООН у неділю, 16 травня, проведе термінове засідання через загострення конфлікту між Ізраїлем та палестинськими угрупуваннями з Сектору Газа.
Фото DW

Рада безпеки ООН у неділю, 16 травня, проведе термінове засідання через загострення конфлікту між Ізраїлем та палестинськими угрупуваннями з Сектору Газа.

Про це пише ізраїльське видання Haaretz.

Початок обговорення загострення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС, що супроводжується обстрілами як з території Ізраїлю, так і території Сектору Газа, заплановано на 17:00 за київським часом.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

На засіданні Радбезу ООН планують виступити міністри закордонних справ Єгипту та Йорданії, а також представник Палестини та посол Ізраїлю Гілад Ердан.

Нагадаємо, 10 травня загострився конфлікт між Ізраїлем і Палестиною. У цей день почалися активні бойові дії. Протягом цього часу Ізраїль і Сектор Гази випустили в бік один одного тисячі ракет.

З початку загострення і бойових дій між Ізраїлем і радикальними палестинськими угрупованнями в Секторі Газа в результаті атак Ізраїлю загинуло не менше 126 осіб; близько 950 осіб отримали поранення.

15 травня ХАМАС назвав умови перемир'я з Ізраїлем.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: