ХАМАС пригрозив бомбардувати Ізраїль ще півроку

Читать на русском
Міністерство оборони Ізраїлю також не очікує швидкого припинення бойових дій і планує відбиватися від атак ХАМАС
Ілюстративне фотоReuters

Палестинська радикальна організація ХАМАС заявляє, що готова і далі бомбардувати Ізраїль ракетними ударами протягом, як мінімум, наступних шести місяців.

Про це повідомляє в суботу, 15 травня, Палестинська радіостанція Donia Al-Watan.

«Ми готові завдавати ударів по Тель-Авіву протягом шести місяців», - заявив представник бойового крила ХАМАС «Бригади Іззеддіна аль-Кассам» Абу Обейді.

Міністерство оборони Ізраїлю, як повідомляє портал Ynet, також не очікує швидкого припинення бойових дій.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

«Ми дуже потужно відповіли на обстріли. Нас вражає те, чого досягла наша армія. Але ми тільки в середині шляху. Попереду на нас чекає дуже важка ніч», - заявив представник ізраїльської армії генерал Хідай Зільберман.

Генерал додав, що з першого дня конфлікту армія Ізраїлю завдавала ударів по високопоставленим функціонерам ХАМАС (при цьому він обійшов мовчанням тему жертв Ізраїльських ударів серед мирного населення). За його словами, до перемир'я ще дуже далеко.

Зазначимо, що 10 травня загострився конфлікт між Ізраїлем і Палестиною. У цей день почалися активні бойові дії. Протягом цього часу Ізраїль і Сектор Гази випустили в бік один одного тисячі ракет.

З початку загострення і бойових дій між Ізраїлем і радикальними палестинськими угрупованнями в Секторі Газа в результаті атак Ізраїлю загинуло не менше 126 осіб; близько 950 осіб отримали поранення.

15 травня ХАМАС назвав умови перемир'я з Ізраїлем.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: