Байден провів телефонну розмову з лідерами Ізраїлю та Палестини

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомив Байдену, які кроки Ізраїль робить для зупинки конфлікту
Джозеф БайденGetty Images

Президент США Джозеф Байден 15 травня поспілкувався телефоном з лідерами Ізраїлю і Палестини через збройний конфлікт між Ізраїлем і Сектором Газа.

Про це повідомляє пресслужба прем'єр-міністра Ізраїлю.

Згідно з повідомленням, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомив Байдену, які кроки Ізраїль робить для зупинки конфлікту.

«Прем'єр-міністр поінформував президента про розвиток подій і дії, вжиті Ізраїлем, а також про кроки, які Ізраїль має намір зробити... (Ізраїль) робить все можливе для того, щоб не заподіяти шкоди непричетним до конфлікту», - сказано в повідомленні.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Також Нетаньяху заявив, що армія Ізраїлю завдає ударів тільки по тих об'єктах, де є військові цілі, при цьому даючи можливість евакуюватися мирним жителям.

Про розмову Байдена з президентом Палестини Махмудом Аббасом повідомив член центрального комітету палестинського руху ФАТХ Хусейн еш-Шейх.

«Президент Махмуд Аббас отримав телефонний дзвінок від президента США Байдена, були обговорені останні тенденції та події в регіоні», - написав еш-Шейх в Twitter.

Зазначимо, що 10 травня загострився конфлікт між Ізраїлем і Палестиною. У цей день почалися активні бойові дії. Протягом цього часу Ізраїль і Сектор Гази випустили в бік один одного тисячі ракет.

З початку загострення і бойових дій між Ізраїлем і радикальними палестинськими угрупованнями в Секторі Газа в результаті атак Ізраїлю загинуло не менше 126 осіб; близько 950 осіб отримали поранення.

15 травня ХАМАС назвав умови перемир'я з Ізраїлем.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: