Зеленський розповів, як планує «боротися» з олігархами

Читать на русском
Володимир Зеленський після подій навколо нардепа і бізнесмена Віктора Медведчука заявив, що в країні буде ще мінус з кількості олігархів.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський після подій навколо нардепа і бізнесмена Віктора Медведчука заявив, що в країні буде «ще мінус» з кількості олігархів.

Про це він написав у своїй колонці для видання «Фокус» у п'ятницю, 14 травня.

Медведчука відправили під домашній арешт: що пишуть у соцмережахДомашній арешт для депутата Віктора Медведчука – реакція соцмереж у підбірці Слово і діло.

«Вперше за багато років не збільшилася, а зменшилася кількість олігархів. Мінус Медведчук. За допомогою законних інструментів Медведчук був позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно для того, щоб відверто бити по країні і наносити руйнівну шкоду державній безпеці. Будуть ще мінуси, поки всі олігархи не стануть просто великими бізнесменами», - написав Зеленський.

Він також уточнив, що саме влада планує робити в рамках політики деолігархізації.

«Найближчим часом суспільству буде представлений фундаментальний законопроект про деолігархізацію, який зафіксує системний погляд на цю проблему», - заявив президент.

Крім того, за його словами, вирішити проблему бідності в країні та «боротися» з олігархами допоможуть і системні реформи.

«Що ми робимо для цього прямо зараз? Це десятки необхідних реформ, процес дуже ґрунтовної трансформації. І сумлінний суд, і ефективна децентралізація, і сучасний фінансовий сектор, і приватизація, і завершення земельної реформи і створення максимально можливих умов для економічного розвитку», - додав Зеленський.

Нагадаємо, Печерський суд Києва 13 травня відправив народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура просила заарештувати нардепа і призначити заставу в понад 300 млн грн.

11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють відразу за трьома епізодами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: