Байден тільки на словах дружний з Україною – Ілларіонов

Читать на русском
Так, свідчення обережності американської адміністрації, зокрема, бачиться в тому, що в Україні досі немає повноцінно затвердженого посла
Ілюстративне фотоGetty Images

Україна занадто впевнена в тому, що президент США Джозеф Байден дружній стосовно неї, тоді як останні дії США демонструють трохи зворотну картину.

Про це заявив ексрадник Путіна Андрій Ілларіонов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Байден дійсно друг України, але тільки на словах. Що стосується слів, які потрібно сказати на підтримку територіальної цілісності, суверенітету, незалежності України – він дійсно їх говорить, і співробітники його адміністрації про це говорять. А ось що стосується справ, то поки жодного реального кроку, який буде свідчити про нормальне регулярне ставлення нинішньої адміністрації, ми не бачимо», – зазначив він.

Свідчення обережності американської адміністрації, зокрема, стверджує експерт, бачиться в тому, що в Україні досі немає повноцінно затвердженого посла. Справедливості заради, варто сказати, що корінь відносини Вашингтона може лежати в тому, що Україна теж не боляче-то виправдовує очікування Штатів.

Раніше Ілларіонов заявив, що візит державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну був сприйнятий із занадто великим оптимізмом. Насправді він ніяк не просунув відносини США та України, щобільше, Вашингтон продемонстрував негативне ставлення до ідеї членства України в НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: