Хакери зупинили роботу найбільшого бензинового трубопроводу США

Читать на русском
Одна з найбільших компаній США Colonial Pipeline, яка займається транспортуванням нафтопереробної продукції, заявила, що стала жертвою кібератаки.
Фото з відкритих джерел

Одна з найбільших компаній США Colonial Pipeline, яка займається транспортуванням нафтопереробної продукції, заявила, що стала жертвою кібератаки.

Про це повідомляється на сайті компанії.

«Ми визначили, що інцидент пов'язаний з програмою-здирником. У відповідь на це ми превентивно перевели деякі системи в офлайн-режим, щоб обмежити загрозу. Атака тимчасово призупинила всі операції, пов'язані з трубопроводом, і вплинула на наші деякі інформаційні системи», – йдеться в заяві.

Colonial Pipeline вирішила залучити до розслідування характеру та масштабу атаки сторонню компанію з кібербезпеки.

«Зараз нашим головним завданням є безпечне та ефективне відновлення нашої роботи. Цей процес вже триває, і ми старанно працюємо над розв'язанням цього питання та мінімізацією збитків для наших клієнтів», – додали в компанії.

Зауважимо, трубопровід Colonial Pipeline забезпечує поставки пального з НПЗ на узбережжя Мексиканської затоки споживачам у Техасі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабамі, Джорджії, Південній Кароліні і Північній Кароліні, Теннессі, Вірджинії, Меріленді, Делавері, Пенсільванії і Нью-Джерсі.

Нагадаємо, державні сайти, студентські мережі та телевізійні служби Бельгії у вівторок, 4 травня, пережили безпрецедентну для цієї країни за розмахом DDoS-атаку, в результаті чого виникли відчутні перешкоди у діяльності відповідних структур.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: