США оголосили про надзвичайний стан: що сталося

Читать на русском
Джо Байден може запровадити низку заходів для забезпечення постачання палива до міст та аеропортів східного узбережжя США.
Інтерфакс

У неділю, 9 травня, уряд США запровадив надзвичайний стан через хакерську атаку на найбільший трубопровід Америки Colonial Pipeline.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що через його відключення президент Джо Байден може запровадити низку заходів для забезпечення постачання палива до міст та аеропортів східного узбережжя США.

Також влада може залучити до транспортування палива судна і скасувати низку вимог для перевезень. Після відключення Colonial Pipeline паливо почали перевозити транспортом – водіям збільшили кількість часу, який вони можуть проводити за кермом.

Нагадаємо, що атаку на трубопровід здійснила хакерська група DarkSide у четвер, 6 травня. Зловмисники захопили майже 100 ГБ даних і попросили за це викуп.

Colonial Pipeline вирішила залучити до розслідування характеру та масштабу атаки сторонню компанію з кібербезпеки.

«Зараз нашим головним завданням є безпечне та ефективне відновлення нашої роботи. Цей процес вже триває, і ми старанно працюємо над розв'язанням цього питання та мінімізацією збитків для наших клієнтів», – додали в компанії.

Зауважимо, що трубопровід Colonial Pipeline забезпечує поставки пального з НПЗ на узбережжя Мексиканської затоки споживачам у Техасі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабамі, Джорджії, Південній Кароліні і Північній Кароліні, Теннессі, Вірджинії, Меріленді, Делавері, Пенсільванії і Нью-Джерсі.

Напередодні, 9 травня, крейсер ВМС США перехопив судно з великою кількістю зброї без розпізнавальних знаків. Інцидент трапився у водах Аравійського моря. На борту були китайські гвинтівки та російські ракети. Кому вони призначалися, поки невідомо.

Раніше ми повідомляли, що державні сайти, студентські мережі та телевізійні служби Бельгії у вівторок, 4 травня, пережили безпрецедентну для цієї країни за розмахом DDoS-атаку, в результаті чого виникли відчутні перешкоди у діяльності відповідних структур.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: