США розширить тренувальну місію в Україні – Кулеба

Читать на русском
Питання про розширення місії військових інструкторів для України стоїть на порядку денному для США та України, зазначає Кулеба
Дмитро Кулеба та Ентоні БлінкенAP Photo

Сполучені Штати Америки ведуть роботу над збільшенням чисельності американських інструкторів для підготовки українських військових в рамках функціонування «Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна» (JMTG-U).

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в ефірі програми «Право на владу».

«У нас є на порядку денному - ми вже озвучили це американській стороні і вони вже почали над цим працювати - це розширення тренувальної місії армії США для Збройних сил України», - сказав Кулеба.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що США розглянуть прохання України передавати їй більше зброї. Державний департамент підтримує цю ідею, а також шукає інші шляхи надання допомоги Києву.

Нагадаємо, 6 травня в Києві з візитом перебував держсекретар США Ентоні Блінкен. Він провів переговори з главою МЗС України, предстоятелем ПЦУ і президентом Володимиром Зеленським.

На спільній пресконференції стало відомо, про що говорили Блінкен і Зеленський.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: