США негативно ставляться до ідеї вступу України до НАТО – Ілларіонов

Читать на русском
Адміністрація Байдена повною мірою продемонструвала свій негатив у цьому питанні своїми діями
Ілюстративне фотоua.news

Візит державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну був сприйнятий із занадто великим оптимізмом. Насправді він ніяк не просунув відносини США та України, щобільше, Вашингтон продемонстрував негативне ставлення до ідеї членства України в НАТО.

Про це ексрадник Путіна Андрій Ілларіонов заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами Іларіонова, адміністрація Байдена повною мірою продемонструвала свій негатив у цьому питанні своїми діями.

«Коли прессекретар президента... робила пресконференцію і її запитали конкретно - яке ставлення адміністрації президента США щодо вступу України до НАТО. Вона сказала - ми підтримуємо прагнення України до Північноатлантичної співпраці, двері відкриті, якщо є бажання з боку кандидата і виконані всі умови. Буквально через кілька годин Білий дім закреслив її заяву – і на сайті ми бачимо цю закреслену фразу - і заявив «вона обмовилася». А ось це насправді набагато гірше, ніж навіть якщо були б ті загальні фрази. Це насправді сигнал, який посилають Штати. Це не те, що «в майбутньому ми готові розглядати», а це «ні, ми не готові розглядати», – зазначив Ілларіонов.

Нагадаємо, 8 травня пресслужба Білого дому виправила слова заступника глави Адміністрації Карін Жан-П'єр, які стосуються підтримки вступу України в НАТО - відповідне речення просто викреслили. Представники Білого дому, коментуючи свої дії, заявили, що цей шматок промови Жан-П'єр був викреслений, оскільки він-де не відображає офіційну політику адміністрації, а сама Жан-П'єр нібито просто обмовилася.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: