США та Україна провели спільні навчання в Чорному морі

Читать на русском
Флагман морської охорони Держприкордонслужби «Григорій Куроп'ятников» зустрів у Чорному морі корабель Берегової охорони США «Hamilton».
dpsu.gov.ua

Минулої доби, 8 травня, на відстані понад 100 морських миль від Одеси морська охорона в рамках навчань зустріла корабель Берегової охорони США Hamilton.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

«Американські партнери прибули в Україну з дружнім візитом, у рамках якого пройдуть спільні маневри в морі, тренінги з обміну досвідом в оглядових і штурмових операціях, і ділова зустріч представників охоронців морських кордонів і забезпечення безпеки судноплавства двох держав», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням Держприкордонслужби, кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

Зазначимо, що дії партнерів пильно відслідковували і супроводжували своєю присутністю кораблі РФ.

Наразі флагман морської охорони Держприкордонслужби Григорій Куроп'ятников і корабель Берегової охорони США Hamilton залишаються в морі, продовжуючи спільні навчання. Візит іноземного гостя в порт Одеса заплановано на 10 травня.

Раніше ми повідомляли, що США відправили катер берегової охорони в Чорне море.

Нагадаємо, що в травні Велика Британія скерує два військові кораблі в Чорне море з метою підтримати Україну. Відповідне рішення британська влада ухвалила після того, як США скасували відправлення в регіон двох есмінців, аби не допустити подальшого зростання напруженості.

Напередодні стало відомо, що США розглядають можливість відправлення військових кораблів у Чорне море, щоб продемонструвати підтримку України на тлі посиленої військової присутності Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: