США долучилися до глобальної ініціативи протидії екстремізму в мережі

Читать на русском
США приєднуються до Крайстчерчського заклику задля викорінення терористичного й екстремістського контенту в інтернеті.
Українська правда

США приєднуються до «Крайстчерчського заклику» задля викорінення терористичного й екстремістського контенту в інтернеті.

Про це йдеться в заяві речниці Білого дому Джен Псакі.

За словами представниці Білого дому, протидія використанню інтернету терористами й екстремістами для радикалізації та вербування є важливим пріоритетом Сполучених Штатів. Вона додала, що приєднуючись до «Крайстчерчського заклику», США не робитимуть кроків, які порушили б свободу слова.

«Крайстчерчський заклик» – глобальне зобов’язання урядів і компаній щодо співпраці у боротьбі з терористичним та екстремістським контентом в інтернеті. Його підписали в Парижі 15 травня 2019 року президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, представники Великої Британії, Канади, Ірландії, Норвегії, Індонезії, Йорданії, Сенегалу. Окрім того, до ініціативи долучилися тодішній голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та керівники провідних інтернет-компаній - Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Youtube, Daily Motion, Amazon, Qwant.

Нагадаємо, у Білорусі хочуть посилити покарання за екстремізм. Генеральна прокуратура підготувала блок пропозицій, пов'язаних з посиленням відповідальності за екстремізм і порушення громадського порядку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: