Лукашенко позбавив звань військовослужбовців та силовиків

Читать на русском
Стосовно ряду військовослужбовців та силовиків порушені та розслідуються кримінальні справи, в тому числі «за організацію актів тероризму».
Олександр ЛукашенкоФото: УНІАН

Олександр Лукашенко підписав указ, яким понад 80 колишніх військовослужбовців і співробітників різних білоруських силових відомств позбавлені військових і спеціальних звань.

Про це повідомляє TUT.BY із посиланням на офіційну пресслужбу.

При цьому, у пресслужбі наголосили, що стосовно ряду військовослужбовців та силовиків порушені та розслідуються кримінальні справи, в тому числі «за організацію актів тероризму».

«Такі дії несумісні зі статусом військовослужбовця і працівника силового відомства», – йдеться в пресрелізі.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Згідно з інформацією сайту dev.by, літом 2020 року в Білорусі розпочав роботу проєкт ByChange, який «допомагає в навчанні, перепідготовці силовиків, держслужбовців і просто людей, які були звільнені або пішли з роботи з міркувань совісті». За перші три тижні роботи проєкт зібрав понад 400 заявок, до ініціативи приєдналися 170 волонтерів, понад 20 осіб знайшли менторів.

«Ці люди не закинуть на LinkedIn оголошення «вільний для пропозицій»: у них вузька спеціалізація в державній монопольної сфері. Їм нікуди йти, але вони все одно йдуть… Але насправді альтернатива є завжди, і ми про це зайвий раз нагадуємо. і намагаємося хоч трохи вплинути на ситуацію», – пояснював свою позицію автор проєкту Євген Юшкевич.

Зазначимо, що наприкінці квітня 2021 року колишній слідчий Слідчого комітету Білорусі та засновник ByChange Євген Юшкевич був затриманий за статтею про акт тероризму. Його утримують у СІЗО КДБ.

Нагадаємо, що опозиція Білорусі планує чергову акцію протесту проти режиму Лукашенка.

Раніше ми повідомляли, що влада Білорусі протягом квітня продовжувала активно застосовувати кримінальне переслідування громадян за політичними мотивами. Протягом квітня судами було ухвалено вироки стосовно не менше 98 осіб за політично вмотивованими кримінальними справами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: