Лукашенко підписав декрет «про захист суверенітету» на випадок його вбивства

Читать на русском
Президент Білорусі підписав декрет про захист суверенітету і конституційного ладу, яким передбачається передача президентських повноважень Раді безпеки в разі його загибелі.
Фото з відкритих джерел

Президент Білорусі підписав декрет «Про захист суверенітету і конституційного ладу», яким передбачається передача президентських повноважень Раді безпеки в разі його загибелі.

Про це повідомила пресслужба президента.

«Документом передбачається, що в разі загибелі глави держави внаслідок замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій всі державні органи та їх посадові особи діють відповідно до рішень Ради безпеки, на засіданнях якої головує прем'єр-міністр», – йдеться в повідомленні.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

При цьому на території країни негайно вводиться надзвичайний або військовий стан, а Радою Безпеки визначається перелік заходів щодо їх забезпечення. Рішення Ради Безпеки є обов’язковими для всіх і підлягають безумовному виконанню.

Основним питанням буде питання проведення виборів. Рада Безпеки з участю губернаторів прийме рішення про їхнє проведення. Зазначають, що таке рішення спрямоване на збереження незалежності та суверенітету країни. Декрет набуває чинності з моменту його підписання.

Нагадаємо, раніше Лукашенко розповідав, що підписує цей документ, адже повинен передбачити все.

Сьогодні, 9 травня, опозиція в Білорусі планує провести акцію протесту проти режиму Олександра Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: