В Одесі на травневі свята готували провокації – СБУ

Читать на русском
СБУ знешкодила мережу інтернет-агітаторів і ботоферму, які планували дестабілізувати ситуацію в Одесі у травні.
ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки знешкодили мережу інтернет-агітаторів і «ботоферму», які планували дестабілізувати ситуацію в Одесі на початку травня.

Про це повідомила пресслужба СБУ у суботу, 8 травня.

МВС нагадало про покарання за заборонену символікуВ Україні за використання символіки тоталітарних режимів (георгіївських стрічок, свастики) загрожує кримінальна чи адміністративна відповідальність.

Як з'ясували спецслужби, п'ятеро жителів Одеси виконували замовлення кураторів на зйомку, публікацію і поширення неправдивої інформації про ситуацію в Україні.

Планувалося, що сюжети будуть висвітлюватися, серед іншого, в російських ЗМІ. Таким чином, зловмисники хотіли створити «потрібну інформаційну картинку» напередодні і під час травневих свят.

Провокатори поширювали через соцмережі матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності і конституційного ладу України, а також розпалювали міжнаціональну ворожнечу.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили друковані видання, символіку з пропагандою тоталітарного режиму.

Також оперативники СБУ заблокували в Одесі роботу «ботоферми». Вона використовувалася для розповсюдження в інформаційному просторі антиукраїнських та інших протиправних закликів.

Відкрито кримінальне провадження за статтею «замах на територіальну цілісність і недоторканність України» ККУ. Проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, сьогодні МВС нагадало про покарання за використання забороненої символіки, в тому числі і на свята 8-9 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: