Контроль символіки та охорона порядку: чим 8 та 9 травня займатиметься Нацполіція

Читать на русском
До охорони в ці дні буде залучено 8 травня - близько 2 тисяч, і 9 травня - близько 11 тисяч співробітників НПУ і Національної гвардії
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

У День пам'яті та примирення 8 травня, а також у День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня зусилля правоохоронців будуть спрямовані переважно на контроль забороненої символіки.

Про це заявив глава Національної поліції України Ігор Клименко на селекторній нараді 7 травня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Національна поліція попереджатиме учасників заходів про неприпустимість використання георгіївської стрічки. Більшість громадян прислухаються до закликів про невикористання забороненої символіки та поважають закон. Ті люди, які переступлять через ці права, повинні відповідати», - заявив Клименко.

Перемога чи примирення: як Україна відходить від святкування 9 травняЯк у Києві відзначатимуть 8 та 9 травня і чи зможе Україна відійти від традиційних святкувань Дня перемоги, читайте в матеріалі Слово і діло.

Також зазначається, що на 8 травня заплановано 341 захід за участю понад 13 тисяч осіб, на 9 травня - 555 заходів, в яких візьмуть участь понад 60 тис.громадян. До охорони в ці дні буде залучено 8 травня - близько 2 тисяч, і 9 травня - близько 11 тисяч співробітників НПУ і Національної гвардії.

Крім того, в цьому році з 9 по 11 травня проходять поминальні дні, і багато громадян попрямують на кладовища. У зв'язку з цим на дорогах державного та місцевого значення будуть посилено працювати наряди патрульної поліції.

«Сьогодні вранці поліцейські заступили на охорону громадського порядку в місцях, де будуть проходити заходи. Також цілодобові наряди будуть виставлені біля всіх меморіалів, стел, пам'ятників і місць поховань. Крім того, всі локації, де будуть проходити заходи, і маршрути проходження обстежують кінологи та вибухотехніки», - розповів начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

Нагадаємо, в коментарі «Слово і Діло» політолог і історик Олександр Палій розповів, які наративи цих дат ближче українцям і чому досі в цьому питанні немає єдиної думки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: