У Німеччині знову запропонували ввести мораторій на добудову «Північного потоку-2»

Читать на русском
4 травня в Лондоні Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив міністру закордонних справ ФРН Хайко Маасу про незмінність позиції США з приводу проекту
Петер БаєрReuters

У Німеччині знову підняли питання про введення повного мораторію на будівництво газопроводу «Північний потік-2». Передбачається, що такий крок зможе сприяти відновленню партнерських відносин між США і ФРН.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на слова координатора уряду ФРН з трансатлантичного співробітництва Петера Баєра.

Баєр зазначив, що 4 травня в Лондоні Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив міністру закордонних справ ФРН Хайко Маасу про незмінність позиції США з приводу проєкту «Північний потік-2» – повне його неприйняття.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Якщо ми хочемо використовувати це вікно можливостей для нового старту, для нового трансатлантичного Союзу, як ми це описали в нашому позиційному документі, то потрібно бачити реальність: можливо, бажання того, що «Північний потік-2» зникне і не буде настільки важливий, що нова адміністрація в США не додасть цьому такого великого значення, не виправдалося», - заявив депутат.

Баєр також підкреслив, що «Північний потік-2» необхідно зупиняти, попри те, що цей проєкт вже майже готовий.

Нагадаємо, що раніше Баєр вже пропонував ввести повний мораторій на добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: