США готують новий пакет санкцій щодо «Північного потоку-2» – ЗМІ

Читать на русском
У березні 2021 року Міністерство юстиції США схвалило два санкційні пакети, які спрямовані на компанію-оператора СП-2 та її керівника Маттіаса Варніга
Ілюстративне фотоGloballookpress

США можуть ввести ще один санкційний пакет, спрямований на припинення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це пише видання Politico з посиланням на власне джерело.

Джерело розповіло виданню, що ще в березні 2021 року Міністерство юстиції США схвалило як мінімум два санкційні пакети, які спрямовані на компанію-оператора «Північного потоку-2» і її керівника Маттіаса Варніга. Однак поки що ці проєкти навіть не затверджені вище.

Тому зараз питання про включення компанії-оператора будівництва газопроводу і Варніга у санкційний список знаходиться на стадії розгляду.

Нагадаємо, в німецькому Бундестазі запропонували ввести повний мораторій на добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили лист держсекретареві Ентоні Блінкену із закликом прискорити введення нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: