У США хочуть призначити спецпредставника з «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Вашингтона досить складне завдання - не допустити завершення будівництва російського газопроводу, не посварившись при цьому з Німеччиною
Білий дімGetty Images

У Білому домі задумалися про призначення спеціального представника з питання російського газопроводу «Північний потік-2». Його основним обов'язком стане ведення переговорів, спрямованих на недопущення завершення будівництва газопроводу.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на власні джерела.

Американське видання зазначає, що в березні помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван в неофіційному порядку висунув на посаду спецпредставника кандидатуру ексдиректора наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Амоса Хохштайна.

Можливе призначення спецпредставника, зазначає видання, вказує на нову спрямованість адміністрації Байдена, яка визнала СП-2 дуже важливим питанням.

У Вашингтона досить складне завдання - не допустити завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», не посварившись при цьому з дуже зацікавленою в реалізації проєкту Німеччиною. Саме це завдання належить вирішити спецпредставнику.

Нагадаємо, в німецькому Бундестазі запропонували ввести повний мораторій на добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили лист держсекретареві Ентоні Блінкену із закликом прискорити введення нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: