Північна Корея планує відмовитися від участі в Олімпійських іграх

Читать на русском
Північна Корея планує відмовитися від участі в Олімпійських іграх, які відбудуться в Токіо. Таке рішення прийняли через пандемію коронавірусу.
Reuters

Північна Корея планує відмовитися від участі в Олімпійських іграх, які відбудуться в Токіо. Таке рішення прийняли через пандемію коронавірусу.

Як пише Associated Press, рішення про відмову від участі в Олімпійських іграх прийняли в міністерстві спорту Північної Кореї після засідання Національного олімпійського комітету.

У Японії почалася естафета олімпійського вогнюУ Японії почалася естафета олімпійського вогню. Факел за 121 день пронесуть через 47 префектур і доставлять до початку Олімпіади в Токіо.

У Південній Кореї висловили співчуття з приводу такого рішення Північної Кореї. Там сподівалися, що Олімпійські ігри в Токіо можуть надати двом країнам можливість поліпшити відносини.

Міністр Олімпійських ігор в Японії Тамайо Марукава заявила, що поки що немає підтвердження такого рішення і вона не може журналістам його прокоментувати. Також Олімпійський комітет Японії заявив, що Північна Корея поки ще не повідомила його про те, що не буде брати участь у змаганнях в Токіо.

Нагадаємо, Китай обіцяє забезпечити вакцинами спортсменів на Олімпійських іграх. Також там готові надати вакцини 80 країнам і трьом міжнародним організаціям.

Раніше ми писали, що в Японії почалася естафета олімпійського вогню.

Олімпійські ігри в Токіо відбудуться з 23 липня по 8 серпня цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: