Білоруський Telegram-канал NEXTA більше не координуватиме акції протестів

Читать на русском
Опозиційний Telegram-канал NEXTA більше не буде координувати мітинги в Білорусі. Куратори розповіли, чим займуться тепер.
фото t.me/tutby_official

Опозиційний телеграм-канал NEXTA не координуватиме мітинги в Білорусі. Замість цього куратори каналу займуться розслідуваннями злочинів режиму Лукашенка.

Про це розповів засновник проекту Степан Путіло в інтерв'ю Deutsche Welle.

Лукашенко перерахував умови своєї відставкиОлександр Лукашенко назвав умови своєї відставки - він може піти з влади в тому випадку, якщо в країні не буде акцій протесту та будуть надані гарантії безпеки.

«Ми змінили тактику. Ми більше не допомагаємо людям координувати протести. У серпні через блокування інтернету вони попросили нас допомогти трохи скоординувати їх дії, розповісти, де хто збирається. Зараз ми відійшли від цього, тому що люди самоорганізуються», - розповів Путіло.

За його словами, тепер канал зосередиться на розслідуваннях злочинів режиму диктатора Олександра Лукашенка.

При цьому Путіло зазначив, що його команда не планувала випускати фільм-розслідування про майно і зловживання Лукашенка під час весняних протестів. Однак тепер у найближчі тижні очікується продовження.

Нагадаємо, білоруський журналіст Степан Путіло і команда Telegram-каналу NEXTA випустили на Youtube фільм-розслідування про майно Олександра Лукашенка під назвою «Лукашенко. Золоте дно».

Пізніше сам Лукашенко прокоментував фільм NEXTA.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: