У «Слузі народу» погодилися з необхідністю перерахувати голоси на окрузі №87

Читать на русском
При цьому нардеп закликала дочекатися остаточного рішення судів усіх інстанцій, а потім вже робити якісь висновки
Олена МошенецьВідкрите джерело

У «Слузі народу» згодні з необхідністю ретельно перевірити всі заяви про порушення законодавства на довиборах до Верховної Ради в окрузі №87 в Івано-Франківській області та, якщо це буде потрібно, обов'язково перерахувати голоси.

Про це розповіла народний депутат від «Слуги народу» Олена Мошенець в ефірі телеканалу «Україна 24».

Коментуючи винесене ввечері 1 травня рішення Великої Палати Верховного суду скасувати протокол про перемогу на виборах Василя Вірастюка, Мошенець закликала дочекатися остаточного рішення судів усіх інстанцій.

Довибори в окрузі №87: чому в Івано-Франківській області не можуть підрахувати голосиРезультати довиборів у 87 окрузі в Івано-Франківській області не можуть підрахувати шостий день.

«Тільки після цього ми зможемо щось сказати. Тому що, попри те, що Вірастюк є представником нашої партії, ми якраз виступаємо за те, щоб суспільство нарешті зрозуміло, що таке справедливі вибори, без «сіток», «каруселей». Якщо суд встановить, що Вірастюк дійсно виграв ці вибори та всі протоколи відповідають кількості бюлетенів, то він повинен стати депутатом. Якщо для цього будуть потрібні ще якісь додаткові опції, то побачимо, який буде результат» - сказала шахрай.

Також нардеп погодилася з тим, що потрібно перевірити всі сигнали про порушення на виборах і, якщо буде потрібно, провести перерахунок голосів.

«Якщо необхідний буде певний перерахунок зробити знову, відповідно, це також треба зробити. Якщо і цього виявиться мало - ну тоді це вже в судовому порядку можна визначити, які наступні повинні бути кроки, причому тут має своє слово сказати та ЦВК», - зазначила вона.

Велика Палата Верховного Суду пізно ввечері 1 травня визнала протиправним і скасувала протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк визнавався переможцем на довиборах в окрузі №87.

Нагадаємо, на окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах в Раду перемогу здобув представник Партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти - представник від «За майбутнє» Олександр Шевченко і представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський - набрали 29,69% і 28,86% відповідно.

Однак Олександр Шевченко результат не визнав і заявив, що буде оскаржувати перерахунок голосів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: