Уряд Індії ігнорував повідомлення про новий штам коронавірусу – ЗМІ

Читать на русском
Про новий штам коронавірусу повідомили в березні, а вперше він був виявлений і виділений ще в лютому. Однак влада не захотіла вводити більш істотні карантинні обмеження
Ілюстративне фотоReuters

Індійська влада неодноразово отримувала попередження про високу небезпеку індійського штаму коронавірусу SARS-CoV-2, виявленого в країні. Однак уряд країни проігнорував попередження і не вжив жодних заходів.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Група індійських вчених INSACOG, яка була зібрана урядом у грудні 2020 року спеціально для нових штамів коронавірусу, попередила про новий штам коронавірусу ще в березні, а вперше він був виявлений і виділений ще в лютому. Однак влада не захотіла вводити більш істотні карантинні обмеження.

Зазначається, що попередження про коронавірусний штам надійшло вищому чиновнику, який підпорядковується безпосередньо прем'єр-міністру Нарендрі Моді, проте невідомо, чи ознайомився прем'єр з висновками INSACOG.

Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в ІндіїУ добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний

У підсумку мільйони людей, в основному без масок, відвідували релігійні свята і політичні мітинги, які проводилися прем'єр-міністром Нарендрою Моді, лідерами правлячої партії Бхаратія Джаната та опозиційними політиками. Десятки тисяч фермерів продовжували таборитися на околиці Нью-Делі, протестуючи проти змін у сільськогосподарській політиці моді.

У самого прем'єра, як у Міністерстві охорони здоров'я Індії, прохання журналістів прокоментувати цю інформацію проігнорували.

Нагадаємо, 24 березня в Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про те, що зафіксовано новий штам коронавірусу з подвійною мутацією.

Особливо сильно лютує новий штам в Індії та Туреччині. Євросоюз стривожений ситуацією з різким зростанням хворих коронавірусом в Індії та готовий надати допомогу уряду країни. Для цього країни ЄС об'єднають ресурси. Влада США також надасть додаткову підтримку Індії у зв'язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом в країні.

Додамо, Кабінет Міністрів України заборонив з 2 травня іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Індії перетинати кордон з Україною у зв'язку з поширенням в цій країні COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: