Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в Індії

Читать на русском
У добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний
Індійці спалюють тіла померлих на вогнищах - крематорії переповненіAP Photo

Індія намагається пережити спалах нової хвилі коронавірусу в країні, яка вже визнана світом, як найстрашніша. Кількість випадків захворювання на добу обчислюється сотнями тисяч, а смертей - тисячами.

Про це повідомляє ТСН.

У добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний - хоча ВООЗ поки не робила офіційних висновків.

У країні не вистачає нічого - медикаментів, місць у лікарні, кисню, медиків і навіть дров для поховальних багать, де жителі спалюють своїх померлих від коронавірусу родичів. Однак це ще не найстрашніше - деякі експерти вважають, що реальна кількість хворих може перевищувати офіційні дані в 30 разів. А число померлих індійська влада занижує мінімум в 10 разів.

Індія займає друге місце за кількістю коронавірусних хворих у світі. Там підтверджено майже 17 млн випадків і майже 190 тисяч смертей. При цьому в країні не діє жорсткий карантин.

Євросоюз стривожений ситуацією з різким зростанням хворих коронавірусом в Індії та готовий надати допомогу уряду країни. Для цього країни ЄС об'єднають ресурси. Влада США також надасть додаткову підтримку Індії у зв'язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: