Ніхто не був готовий до індійського штаму – епідеміолог

Читать на русском
Індійський штам з'явився в результаті циркуляції в країні та світі в цілому дуже багатьох штамів коронавірусу
Ілюстративне фотоReuters

Світ вже звик до того, що постійно виникають і циркулюють нові штами коронавірусу, проте ніхто не був готовий до появи інфекції з подвійною мутацією в Індії.

Про це розповіла завідувач кафедри епідеміології ЛНМУ Наталія Виноград в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Це не помилка, можливо, це реплікація одночасно в одній системі. Чому йде обмін і виникнення цих мутантів, який з них виявиться для нас найбільш небезпечним, я б сказала, що визначається не тільки однією якоюсь мутацією, а сумацією мутацій», - сказала епідеміолог.

Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в ІндіїУ добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний

За її словами, індійський штам з'явився в результаті циркуляції в країні та світі в цілому дуже багатьох штамів коронавірусу і, як наслідок - сумаційного впливу мутацій.

Нагадаємо, 24 березня в Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про те, що зафіксовано новий штам коронавірусу з подвійною мутацією.

Особливо сильно лютує новий штам в Індії та Туреччині. Євросоюз стривожений ситуацією з різким зростанням хворих коронавірусом в Індії та готовий надати допомогу уряду країни. Для цього країни ЄС об'єднають ресурси. Влада США також надасть додаткову підтримку Індії у зв'язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: