Україна закриває кордон для Індії: як змінили правила в'їзду

Читать на русском
Україна закриває кордон для Індії. Кабмін заборонив з 2 травня іноземцям та особам без громадянства перетинати кордон з Україною через поширення COVID-19.

Кабінет міністрів заборонив від 2 травня іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Індії перетинати кордон з Україною через поширення у цій країні COVID-19.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час пресбрифінгу.

Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в ІндіїУ добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний

«Уряд ухвалив рішення про заборону перетину державного кордону з 00:00 2 травня іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Республіки Індія або перебували на її території щонайменше сім днів протягом останніх 14 днів», - сказав він.

За його словами, громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які прибули з Індії, також підлягають обов'язковій самоізоляції незалежно від наявності й результату ПЛР-тестування.

Нагадаємо, індійський штам коронавірусу виявили ще в трьох країнах.

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про те, що зафіксовано новий штам коронавірусу з подвійною мутацією.

Особливо сильно лютує новий штам в Індії та Туреччині. Євросоюз стривожений ситуацією з різким зростанням хворих коронавірусом в Індії та готовий надати допомогу уряду країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: