У США різко відреагували на звільнення Коболєва з посади голови «Нафтогазу»

Читать на русском
На думку представника Білого дому, дії українського уряду вказують на ігнорування Україною практик корпоративного управління
Нед ПрайсReuters

У США висловили «глибоку стурбованість» у зв'язку зі зміною керівництва Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». У Вашингтоні назвали рішення Кабінету Міністрів України «розважливим кроком» з використанням лазівки в процедурних правилах.

Про це заявив 29 квітня на брифінгу у Вашингтоні представник Державного департаменту США Нед Прайс, передає «Укрінформ».

«Ми глибоко стурбовані останніми діями українського Кабінету Міністрів щодо маніпуляції діючими правилами, щоб розпустити Наглядову раду, а також змістити керівництво провідної енергетичної компанії України», - заявив представник Держдепартаменту США.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

Прайс охарактеризував дії Кабміну, як «розважливий крок з використанням процедурної лазівки з метою витіснення шанованих експертів з рад кількох ключових державних підприємств». На думку представника Білого дому, дії українського уряду вказують на ігнорування Україною практик корпоративного управління і прямо-таки ускладнюють подальші зусилля з реформи енергетичного сектора країни. Та й в цілому, таке «ігнорування кращих практик» створює ризики для інвестиційного клімату та економічного прогресу в Україні.

«Ми продовжимо підтримувати Україну і зміцнювати її інститути, в тому числі розвивати демократичні інститути та реформи корпоративного управління, проте українські лідери також повинні виконувати свою частину», — зазначив Прайс.

Раніше посли країн «Великої сімки» прокоментували звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України», яку він займав трохи понад сім років. Рішення про це прийняв Кабмін України.

У «Нафтогазі України» відреагували на звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління компанії, назвавши це «юридичною маніпуляцією».

Сам колишній голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв має намір оскаржити своє звільнення з посади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: