Коболєв планує оскаржувати звільнення з «Нафтогазу»

Читать на русском
Колишній очільник національної компанії має намір у судовому порядку оскаржити своє звільнення з посади.
Андрій Коболєвфото: ЕП

Колишній голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв має намір оскаржити своє звільнення з посади.

Про це йдеться у повідомленні групи «Нафтогаз».

«Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв подякував колективу групи за сім років спільної роботи над впровадженням реформ в нафтогазовому секторі. Він зазначив, що незважаючи на маніпулятивність вчорашніх кадрових рішень Кабінету міністрів України, вони набули чинності. Андрій Володимирович (Коболєв – ред.) має намір оскаржувати своє звільнення, проте підкреслив, що ці процеси жодним чином не вплинуть на роботу групи», – інформують у компанії.

Водночас, Коболєв може оскаржити своє звільнення лише в Окружному адміністративному суді міста Києва, який наразі перебуває під загрозою ліквідації. То ж позов ексголови правління «Нафтогазу» передадуть до іншого суду, який розглядатиме їх замість ОАСК. В законопроекті про ліквідацію ОАСК вказується, що цим має займатися Київський окружний адмінсуд. Таким чином, розгляд позову Коболєва може затягнутися на невизначений термін.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України», яку він займав трохи понад сім років. Рішення про це прийняв Кабмін України.

У «Нафтогазі України» відреагували на звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління компанії, назвавши це «юридичною маніпуляцією».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: