Вітренко прокоментував звільнення Коболєва з посади голови «Нафтогазу»

Читать на русском
Ще у 2019 році консолідований прибуток Нафтогазу склав понад 63 млрд грн, а вже у 2020 році ситуація різко змінилася
Юрій ВітренкоFacebook

Новий глава НАК «Нафтогаз України», колишній виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що звільнення Андрія Коболєва - це цілком логічний крок через продемонстровані компанією збитки.

Про це заявив сам Вітренко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Держава має бути активним власником, відповідно Кабінет Міністрів має право та обов'язок реагувати на проблеми в компанії. Це рішення було прийнято в пакеті з розглядом результатів 2020 року... і з цієї точки зору воно є зрозумілим», - розповів він.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

Вітренко нагадав, що ще у 2019 році консолідований прибуток «Нафтогазу» склав понад 63 млрд грн, а вже у 2020 році ситуація різко змінилася; консолідований збиток, підтверджений міжнародною компанією «Делойт», виявився більш ніж в 19 млрд грн і щобільше, він став першим збитком компанії з 2015 року. При цьому у фінансовому плані компанії передбачався консолідований прибуток у розмірі 11,5 млрд грн.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України», яку він займав трохи понад сім років. Рішення про це прийняв Кабмін України.

У «Нафтогазі України» відреагували на звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління компанії, назвавши це «юридичною маніпуляцією».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: