Вітренко прокоментував своє призначення головою «Нафтогазу»

Читать на русском
Керівник «Нафтогазу» Юрій Вітренко прокоментував своє вчорашнє призначення - чиновник запевняє, що не планував очолювати держпідприємство.

Керівник «Нафтогазу» Юрій Вітренко прокоментував своє вчорашнє призначення - чиновник запевняє, що не планував очолювати держпідприємство.

Про це Вітренко заявив в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, він вважав, що робота в «Нафтогазі» для нього остаточно завершилася в 2020 році.

«Це не було моєю ініціативою... Зауважу, що я з «Нафтогазу» йшов багато разів: у 2003 році, потім в 2005-му, потім у 2008-му, в 2009-му... - тобто разів п'ять. І кожен раз думав, що це вже точно в останній раз!», - розповів Вітренко.

Юрій ВітренкоГолова правління НАК «Нафтогаз України»

Він додав, що пропозиція очолити «Нафтогаз» надійшла йому від президента і прем'єр-міністра.

«Просто коли стало зрозуміло, що план, який був щодо призначення мене першим віце-прем'єром-міністром енергетики, через об'єктивні та суб'єктивні причини не вдається реалізувати, тоді керівництво країни, в даному випадку і президент, і прем'єр-міністр, запропонували такий варіант розглянути. І я погодився на цей варіант», - додав Вітренко.

За його словами, остаточно все вирішувалося в лічені години безпосередньо 28 квітня паралельно зі звільненням Андрія Коболєва.

«Я писав заяву, що «прошу призначити мене головою правління «Нафтогазу України», сьогодні (28 квітня, - ред.) під час засідання Кабінету міністрів», - заявив Вітренко.

Нагадаємо, вчора Вітренко замість Андрія Коболєва призначили головою НАК «Нафтогаз України». Тимчасово виконуючим обов'язки міністра енергетики став Юрій Бойко.

Сьогодні Вітренко офіційно очолив держпідприємство.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: