Кабмін прокоментував звільнення Коболєва з посади голови НАК «Нафтогаз»

Читать на русском
У ситуації, коли НАК показував збитки і не виконував державний план, уряд не мав права на бездіяльність, каже міністр Кабміну
Міністр Кабміну Олег Немчиновslovoidilo.ua

Кабінет Міністрів України вважає повністю легітимною процедуру звільнення голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва і зміну наглядової ради компанії, оскільки дотримувався всіх необхідних процедур.

Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчинов у своєму Telegram.

«Зараз багато хто обговорює, чи порушив Кабінет Міністрів України свої повноваження при звільненні попереднього голови правління НАК Нафтогаз в частині корпоративної культури?»,- написав він.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

Немчинов зазначив, що в ситуації, коли НАК показував збитки та не виконував державний план, уряд не мав права на бездіяльність.

«У ситуації з НАК Нафтогаз збитки та невиконання планів щодо зростання видобутку газу - факт нашої реальності (трохи цифр про 11,5 млрд плану прибутку і 19 млрд збитків у підсумку). У такій ситуації уряд не мав права на бездіяльність», - зазначив Немчинов.

Таким чином, з дотриманням всіх процедур було прийнято рішення про зміну керівництва компанії та її наглядової ради.

«Наглядова рада продовжить працювати... Ми повинні пам'ятати, що державні компанії - належать державі, це те, що має працювати в інтересах всього суспільства», - уклав Немчинов.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України», яку він займав трохи понад сім років. Рішення про це прийняв Кабмін України.

У «Нафтогазі України» відреагували на звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління компанії, назвавши це «юридичною маніпуляцією».

Сам колишній голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв має намір оскаржити своє звільнення з посади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: