Вітренко озвучив умови зниження ціни на газ

Читать на русском
Вітренко окремо підкреслив, що Україна ні в якому разі не збирається відновити прямі закупівлі газу в Росії. Тому що європейський газ обходиться набагато дешевше.
Юрій Вітренкоfakty.ua

Новопризначений глава НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко озвучив умови, при виконанні яких можна знизити цін на газ для населення. Вітренко підкреслив, що серед цих Умов немає прямих закупівель газу в РФ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Вітренко, в першу чергу НАК спільно з «Укргазвидобуванням» опрацює можливості збільшення видобутку українського газу та обговорить розширення ринку, що в сумі має призвести до зниження цін на газ.

«Укргазвидобування має більше видобувати та, відповідно, більше давати на ринок - на прозорих умовах, рівних для всіх. Повинен бути рівний доступ до власного ресурсу видобутку, щоб ніхто не міг звинуватити Нафтогаз в монополізмі, щоб діяли чесні правила гри, однакові для всіх» - вважає Вітренко.

Вітренко окремо підкреслив, що Україна ні в якому разі не збирається відновити прямі закупівлі газу в Росії. Тому що європейський газ обходиться набагато дешевше.

Також Вітренко згадав діджиталізацію, яка дозволить достеменно з'ясувати обсяг споживаного в країні газу і визначитися з виплатою субсидій.

Нагадаємо, у четвер, 29 квітня, Юрій Вітренко офіційно очолив Національну акціонерну компанію «Нафтогаз». 28 колишнього голову компанії Андрія Коболєва указом Кабміну звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: