Потрібно реалізувати Мінські домовленості, інакше є шанс заморозити конфлікт на Донбасі – Маас

Читать на русском
Маас зазначив, що робота нормандського формату щодо Мінських угод не знаходиться на нульовій позначці
Хайко МаасDominik Butzmann/laif

Разом з перспективою деескалації на російсько-українському кордоні перед нормандським самітом є завдання домогтися виконання Мінських угод, інакше є загроза того, що конфлікт на Донбасі буде заморожений.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас під час онлайн-дискусії Atlantic Talk на тему «100 днів президента Джо Байдена».

Зеленський запропонував включити в «нормандські» переговори ще три країниПрезидент України Володимир Зеленський виступає за залучення до нормандського формату США, Великої Британії і Канади.

«Нормандський формат і мінський процес знаходяться в критичній точці, і зараз має дуже швидко стати зрозуміло, чи буде там якийсь рух, чи можуть Мінські угоди взагалі коли-небудь бути повністю втілені в життя обома сторонами. Якщо ж ні, це означатиме, що ми маємо справу із замороженим конфліктом, якого ми хочемо не допустити», - заявив глава МЗС Німеччини.

Маас зазначив, що робота нормандського формату щодо Мінських угод не знаходиться на «нульовій позначці», оскільки є домовленість про режим припинення вогню - нехай вона і порушується все частіше. Однак в цілому та складна ситуація, з якою всі зіткнулися останнім часом на кордоні України та Росії, є сигналом для всіх сторін в посиленому режимі зайнятися врегулюванням ситуації в рамках нормандського формату і Мінського процесу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пропонує розширити нормандський формат і залучити до переговорів щодо Донбасу представників США, Великобританії та Канади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: