Росія висунула в ТКГ ще одну умову – Гармаш

Читать на русском
Росія хоче прибрати з переговорного процесу переселенців, які сильно заважають Росії в суб'єктивізації ОРДЛО, як жертви
Ілюстративне фотоФото УНІАН

На переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу російська сторона висунула нову умову - щоб на переговорах більше не було вимушених переселенців з окупованих територій.

Про це розповів член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На жаль, представники ОРДЛО вже легалізовані в переговорному процесі, хоча це суперечить Мінським угодам. Та сторона хоче, щоб у цих людей була монополія на представлення ОРДЛО, щоб ми не уявляли ОРДЛО, як виїхали звідти», - сказав він.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

Гармаш додав, що Росія хоче прибрати з переговорного процесу переселенців, які сильно заважають Росії в суб'єктивізації ОРДЛО, як жертви та сторони конфлікту.

«Сподіваюся, що наше керівництво, у своєму прагненні до миру, не забуде про те, через що взагалі вся ця війна і заради чого багатотисячні жертви. Мета - не мир за всяку ціну, мета - територіальна цілісність і суверенітет над усією територією, тобто – збереження державності України. Суб'єктивізація ОРДЛО з цією метою ніяк не корелюється. І будь-який крок у напрямку їх суб'єктивізації шляхом нашого витіснення з переговорного процесу веде до реалізації мети Москви, а не України», - вважає Гармаш».

Нагадаємо, всі сторони в Тристоронній контактній групі погодили введення режиму «тиші» на Донбасі на Великдень. Залишився фінальний етап - підтвердити в письмовій формі.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі бойовики планують провокації на Великодні свята із застосуванням зброї та військової техніки. Їх метою є Дати привід Росії звинуватити Україну в геноциді власного народу і нехтуванні почуттями віруючих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: