Переговори політичної підгрупи ТКГ перенесли: названа причина

Читать на русском
Переговори політичної підгрупи ТКГ перенесені на 27 квітня через присутність так званого громадського експерта з ОРДО Майї Пирогової.
Сергій ГармашФото - Радіо Свобода

Переговори в рамках політичної підгрупи ТКГ 13 квітня знову не відбулися через онлайн-присутність на них засудженої в Україні за тероризм Майї Пирогової, що виступала як «громадський експерт» від ОРДО.

Про це повідомив представник Донецька в ТКГ Сергій Гармаш у вівторок, 13 квітня, в Facebook.

Переговори в ТКГ перетворилися на театр абсурду – КулебаЗа словами Кулеби, в цьому винна Росія, у якої немає бажання працювати на конструктивний результат

«Формальна частина засідання робочої групи ТКГ з політичних питань сьогодні так і не почалася. Посол ОБСЄ П'єр Морель дипломатично переніс її на 27 квітня. За цей час він сподівається, що ТКГ вдасться якось врегулювати проблему з терористкою Майєю Пироговою, яку ОРДО приводять на переговори без всякого офіційного статусу і легітимізації», - написав він.

Він також додав, що «запрошені з ОРДЛО», в свою чергу, запропонували українській стороні виключити зі складу української делегації донеччанина Дениса Казанського, якого в так званій «ДНР» нібито підозрюють у шпигунстві.

«Це через 11 місяців роботи Дениса в ТКГ», - зазначив Гармаш.

Також, за його словами, опоненти запропонували ще два варіанти - просто ігнорувати факт наявності кримінальних справ щодо громадських експертів від України і від ОРДЛО і продовжувати працювати з Пироговою і Казанським, або продовжувати переговори тільки офіційними складами делегацій.

Представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін нагадав, що всі члени української делегації, включаючи експертів, введені в неї офіційними нотами МЗС і, відповідно, будуть брати участь в засіданнях робочих груп та ТКГ.

Нагадаємо, раніше був оприлюднений порядок денний основного засідання ТКГ на 14 квітня.

У березні Україна в ТКГ уже висловлювала протест щодо присутності Пирогової.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: