У ТКГ припустили, коли на Донбасі скінчиться ескалація

Читать на русском
Підсумковий документ можливо буде надано на розгляд на загальне засідання ТКГ в середу 28 квітня
Ілюстративне фото24 канал

Після наступного засідання Тристоронньої контактної групи, яке заплановане на 28 квітня, ескалація конфлікту на Донбасі може піти на спад.

Про це заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Було засідання політичних радників. Там всі сторони підтвердили необхідність перед тим, як просуватися по кластерах, зробити так, щоб запанувала тиша на фронті. Козак кілька разів зробив на це упор. Позиція наша відома - ми за це з 2014 року, або принаймні з 2019 року. І наступного дня відбулося засідання підгрупи з безпеки, де на мій превеликий подив - протягом тригодинного засідання ми пройшли весь документ у першому читанні. Причому за основу був узятий український документ додаткових заходів щодо встановлення повного всеосяжного режиму припинення вогню на фронті. Ми його в першому читанні прочитали, посол пан Чевік назвав це безпрецедентною подією, майже історичним днем. До кінця тижня має відбутися друге читання», - розповів Арестович.

За його словами, документ можливо буде надано на розгляд на загальне засідання ТКГ в середу 28 квітня.

«Є примарна надія, що його вдасться узгодити та прийняти на засіданні ТКГ. І тоді є надія щодо зниження ескалації на фронті», - зазначив він.

Раніше в Росії відреагували на пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: