ТКГ завершує узгодження перемир'я на Великдень

Читать на русском
Тристороння контактна група щодо Донбасу майже закінчила узгодження пасхального перемир'я, заявив президент Володимир Зеленський.
Володимир Зеленськийфото РБК-Україна

Усі сторони у Тристоронній контактній групі погодили оголошення режиму «тиші» на Донбасі на Великдень. Залишився фінальний етап – затвердити у письмовій формі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу біля ЧАЕС у понеділок, 26 квітня.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

«Я вважаю, що ми вже на фініші цього узгодження. Засідання ТКГ, перш за все підгрупи з безпеки, буде ще завтра, буде продовження. Мені здається, всі сторони вже все узгодили. Не погодили тільки документальне формулювання цієї угоди», - сказав він.

Президент запевнив, що українська сторона робить все можливе для припинення обстрілів на Донбасі.

«Ми дуже цього хочемо, ми дуже до цього прагнемо, і дуже хочеться, щоб на Великдень не було пострілів, не було смертей. Для цього все робиться, українська сторона вже все для цього зробила», - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше в штабі ООС заявили, що бойовики готують провокації на Великдень.

Також повідомлялося, що до 1 травня Росія буде відводити війська від українських кордонів, які були стягнуті на період навчань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: