Росія не відмовляється від планів із захоплення України – екссекретар РНБО

Читать на русском
Колишній секретар РНБО вважає, що розслаблятися рано, Росія не відмовилася від своїх планів, а просто змінила фокуси уваги
Олександр ДанилюкВідкрите джерело

Росія зовсім не відмовилася від своїх планів з захоплення України, попри те, що з відведенням військ від українських кордонів може здаватися, що загроза минула.

Про це заявив Олександр Данилюк, колишній секретар РНБО, в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Те, що сталося, ще не закінчилося. Ми бачимо тільки верхівку айсберга, зовнішні прояви. Насправді є стратегія Росії, є стратегія Байдена. І ясно, що це певні маневри в рамках цієї стратегії. Я впевнений, що в розмові між ними було і кілька сигналів, обмін сигналами з кожного боку. Я розумію так: війська були відведені, але це не означає, що Росія відмовилася від своїх планів. Рано розслаблятися, навпаки, коли всі як би розслабляються, Росія може змінити фокус і намагатися досягти того, що хотіла, іншими шляхами», - вважає Данилюк.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

Він вважає, що наступний крок Росії може бути зроблений в Білорусі.

«Ключовий ризик зараз - в дипломатичному напрямку, тому що там дуже важливо, щоб у президента і його команди була сильна продумана позиція на кілька кроків вперед. Я бачу, що наступний крок, можливо, буде в Білорусі. Отримати російську армію на північних кордонах — це нам точно не поліпшить ситуацію», - підсумував екссекретар РНБО.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня заявив, що вирішив завершити військові навчання в Південному і Західному військових округах. З 23 квітня війська почнуть повертатися в пункти постійної дислокації.

Нагадаємо, Росія почала стягувати свою армію до українських кордонів майже три тижні тому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: