Росія закриває три райони Чорного моря для іноземних кораблів

Читать на русском
Росія на півроку призупиняє право іноземних військових кораблів та інших державних суден на рух в трьох районах Чорного моря.
Укрінформ

Росія на півроку призупиняє право іноземних військових кораблів та інших державних суден на рух в трьох районах Чорного моря.

Про це йдеться в бюлетені управління навігації і океанографії Міноборони.

З 21:00 24 квітня по 21:00 31 Жовтня Росія призупиняється здійснення права мирного проходу через територіальне море Російської Федерації для іноземних військових кораблів та інших державних суден.

В цей час будуть нібито проводиться навчання російського флоту.

Діалог Байдена і Путіна: про що здатні домовитися президентиІдея Байдена щодо зустрічі з Путіним не є жодним чином проявом слабкості або підлаштовуванням під Кремль. Навпаки, Байден в очах американців буде виглядати впевненим лідером.

Під заборону потрапили видовжена ділянка акваторії уздовж узбережжя Криму, приблизно від Севастополя до Гурзуфа, прямокутна ділянка біля берегів Керченського півострова (на траверзі Опукського природного заповідника) і невелика ділянка біля західного краю Криму.

Управління навігації та океанографії повідомляло, що ці райони розташовані до зовнішнього кордону територіального моря Російської Федерації, Керченська протока і підхід до нього в заборонені зони не потрапляють.

Нагадаємо, в Росії 22 квітня повідомили, що завершують військові навчання в Південному і Західному військових округах. І з 23 квітня почали відведення військ від кордону з Україною.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від кордону України не змінить наміру РФ диктувати Україні зовнішню політику.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: