Бойовики проводять масштабні навчання і виводять на полігони техніку – штаб ООС

Читать на русском
Ще з початку лютого 2021 року СММ ОБСЄ постійно фіксує істотне збільшення озброєння і техніки в ОРДЛО
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Бойовики проводять на окупованій території Донецької та Луганської областей масштабні військові навчання за участю великої кількості бойової техніки - зазначається, що на полігони російські війська та їхні поплічники вивели РСЗВ «Град», самохідні та буксирувані важкі знаряддя, десятки танків.

Про це повідомив пресцентр штабу Операції Об'єднаних сил у Facebook.

«Російсько-окупаційні війська проводять підготовку в ОРДЛО. Українська сторона СЦКК також інформує про грубі порушення ЗС РФ, Про що йдеться в доповіді СММ ОБСЄ №94/2021 від 24 квітня», - зазначено в повідомленні.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

Так, ще з початку лютого 2021 року СММ ОБСЄ постійно фіксує істотне збільшення озброєння і техніки в ОРДЛО. У тому числі серед неї чимало тієї техніки, яка категорично заборонена Мінськими домовленостями. Станом на 22 квітня 2021 року Місія виявила 280 одиниць техніки бойовиків, серед яких 6 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», 11 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика», 5 протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» і 15 буксируваних гаубиць калібру 122 мм і 152 мм.

При цьому накопичення бойової техніки та особового складу біля лінії розмежування проводиться під виглядом військових навчань на полігонах, що облаштовані на тимчасово окупованих територіях та під прикриттям нібито підготовки до параду. При цьому велика частина озброєння розміщена з порушеннями поза зон зберігання техніки, а куратори бойовиків розгорнули кампанію з дискредитації Збройних сил України.

Нагадаємо, протягом дня 25 квітня на Донбасі зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Втрат серед українських військових немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: