Штати почали виводити свої війська з Афганістану

Читать на русском
Сполучені Штати Америки почали виведення своїх військ з Афганістану. Евакуація кількох військових баз вже почалася.
Reuters

Сполучені Штати Америки почали виведення своїх військ з Афганістану. Евакуація кількох військових баз вже почалася.

Про це повідомляє Голос Америки.

Штати направлять в регіон кілька бомбардувальників дальнього радіуса дії B-52. Додаткові сили відряджають до регіону, щоб виведення американських військ відбулося безпроблемно та безпечно для чоловіків та жінок. Це зумовлено можливими загрозами з боку Талібану.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«Було б безглуздо і необдумано не припускати, що може існувати опір та спротив виведенню військ з боку талібів, враховуючи їхню постійну риторику», – додав речник Пентагону Джон Кірбі.

Зазначають, що США мають намір передати три військові бази і один аеропорт місцевим національним силам оборони в найближчі два тижні. Мова йде про аеропорт Кандагара, табори Шорабак і Кемп-Еггерс, а також поліцейську дільницю в провінції Майдана Вардак.

Раніше повідомляли, що війська США почнуть залишати Афганістан, починаючи з 1 травня 2021 року. Офіційно визначено, що вони повністю покинуть країну не пізніше 11 вересня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: