Зеленський прокоментував відведення російської армії від кордонів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський привітав рішення Росії про відведення своїх військових від українського кордону.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Росії щодо відведення своїх військових від українського кордону. За його словами, це дозволить зменшити напруженість на кордоні двох держав.

Про це він написав у своєму Twitter у четвер, 22 квітня.

Дуля Путіну. Колонка Леоніда ШвецяУ другу річницю фінального, переможного туру президентських виборів можна відзначити, що це важке випробування Володимир Зеленський пройшов.

«Зменшення чисельності військ на нашому кордоні пропорційно знижує напругу. Україна завжди напоготові, але вітає будь-які кроки зі зменшення військової присутності й деескалації ситуації на Донбасі. Україна прагне миру. Дякую міжнародним партнерам за підтримку», - написав Зеленський.

Раніше в МЗС України заявили, що будуть моніторити ситуацію з відведенням військових РФ.

Нагадаємо, Росія почала стягувати свою армію до українських кордонів майже три тижні тому.

У Кремлі називали пересування російських військ «перевіряльними заходами» або навчаннями. Також у РФ заявляли, що «переміщення російських військ до кордонів є внутрішньою справою Росії».

На військову активність Росії відреагували в США і в ЄС. Країни закликали Кремль негайно відвести війська від українських кордонів.

На цьому тижні Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомляв, що біля кордону України перебуває 150 тисяч російських військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: