Україна запропонувала бойовикам обміняти п'ятьох полонених, але відповіді не отримала – ОПУ

Читать на русском
Єрмак поінформував послів про безпекову ситуацію на Донбасі та біля кордонів України та про хід переговорів про припинення війни
Андрій ЄрмакНовое время

Україна запропонувала бойовикам напередодні Великодня провести обмін полоненими у форматі «п'ять на п'ять», проте російські поплічники проігнорували звернення Києва.

Про це заявив глава ОПУ Андрій Єрмак на зустрічі з послами «Великої сімки», повідомляється на сайті Офіса президента України.

Єрмак поінформував послів про безпекову ситуацію на Донбасі та біля кордонів України та про хід переговорів про припинення війни.

«Україна заявила, що ми готові зі свого боку напередодні Великодня віддати п'ять осіб. Це переважно жінки та хворі. На жаль, поки з іншого боку ми нічого не почули», - розповів він.

Раніше президент Володимир Зеленський зазначив, що російська сторона зриває обмін полоненими, оскільки досі не передала в ОБСЄ списки призначених для обміну осіб.

У ТКГ заявили, що оскільки на будь-яких переговорах по Донбасу Росія використовує питання з обміном утримуваних осіб, як ще один інструмент тиску, звільнення полонених громадян України може відбутися ще не скоро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: