У Києві стартувала вакцинація препаратом Pfizer: у чому особливості щеплення

Читать на русском
Нова для України вакцина Pfizer виявилася досить складною в плані логістики і зберігання. Її необхідно використати протягом 120 годин після розморожування.
hromadske.radio/

Препарат Pfizer, вакцинація яким вже стартувала у Києві та області, має свої особливості транспортування та використання.

Про це розповів регіональний координатор вакцинації в Києві Василь Животенюк в ефірі 5-го каналу.

Новою для України американсько-німецькою вакциною в першу чергу щепитимуть людей похилого віку, а також працівників Державної прикордонної служби України та співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як вакцинуватися від COVID-19: всі способиЯк вакцинуватися від коронавірусу позачергово, залишковою дозою вакцини, розбиралося Слово і діло.

У столичному геріатричному пансіонаті сьогодні, 19 квітня, вакцинувалися 78 підопічних, які виявили бажання зробити щеплення, а також 42 працівники, які безпосередньо контактують з підопічними.

«Тут ми використовуємо вакцину Pfizer. Сама технологія, логістика вакцини – трошки складна. Після розмороження 120 годин надається для її використання при температурі 2-8 градусів. Для мобільної бригади складність у тому, що вони забирають її зі складу – вже відлік часу 120-годинний пішов», – пояснив Животенюк.

При цьому зберігається вакцина при температурі від -60 до -80 градусів. Після цього її розморожують, мобільна бригада подає запит на необхідну кількість, яку мають використати протягом дня. Далі медики отримують вакцину у термобоксах і виїжджають з нею на місце. Після відкриття флакону, який містить шість доз препарату, у мобільної бригади є шість годин на використання вакцини.

Нагадаємо, вакцинація населення препаратом Comirnaty від компаній Pfizer та BioNTech стартувала у неділю, 18 квітня. Перші щеплення зробили у Київській області.

Станом на сьогоднішній день, 19 квітня, в Україні вже вакцинувалися 450 650 людей від COVID-19.

Раніше «Слово і діло» з'ясувало, яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: