Україна отримає ще дві партії вакцин найближчим часом – Ляшко

Читать на русском
У МОЗ очікують надходження кількох партій антикоронавірусної вакцини від різних виробників; ці обсяги вже законтрактовані
Віктор ЛяшкоDeutsche Welle

В Україну в найближчі два місяці надійдуть як мінімум дві партії вакцин від коронавірусу виробництва компаній Pfizer і AstraZeneca. Загальна кількість вакцин в цих партіях складе понад 2,5 млн доз.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Законтрактовані вакцини - це CoviShield, який ми очікуємо від Індії, також SinoVac, ми отримали перші 200 тис. доз, а контракт був на 1,9 млн доз. Після цього у нас є законтрактований Novavax — 10 млн доз. Плюс у нас очікуються поставки в рамках механізму COVAX — це вакцини Pfizer і AstraZeneca. Ми отримали 117 тис. доз Pfizer. Також у нас є підтвердження, що до кінця червня ми отримаємо 950 тис.доз. І плюс 1,7 млн доз вакцин AstraZeneca корейського виробника ми повинні отримати до кінця травня», — розповів він.

Нагадаємо, в Україні масова вакцинація від коронавірусу всіх бажаючих почнеться тоді, коли в країні буде мінімум 1 млн доз вакцин.

За минулу добу в Україні вакцинували від коронавірусу 3 333 людини. Це майже в чотири рази менше, ніж напередодні. З початку кампанії вакцинації щеплення отримали 449 194 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: