Україна висилає старшого дипломата посольства Росії в Києві

Читать на русском
Україна висловила рішучий протест у зв'язку із затриманням і висилкою Сосонюка, а також виключила висунуті йому звинувачення.

Україна висилає старшого дипломата посольства Росії в Києві. Таке рішення є дзеркальною відповіддю на дії Москви, яка наказала залишити Росію українському консулу Олександру Сосонюку.

Про це йдеться в заяві МЗС у суботу, 17 квітня.

Україна висловила рішучий протест у зв'язку із затриманням і висилкою Сосонюка, а також виключила висунуті йому звинувачення. При цьому в МЗС заявили, що дії російської влади грубо порушують Віденську конвенцію про дипломатичні зносини від 1961 року і Віденську конвенцію про консульські зносини з 1963 року. У Києві вважають, що такі дії Москви ще раз підтверджують «обраний Росією курс на подальше загострення з Україною».

«У відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня», - заявили у МЗС.

Нагадаємо, 16 квітня в Санкт-Петербурзі ФСБ затримало українського консула нібито «при отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином РФ».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: